Sophia vs Sophia

Sophia vs Sophia

29.4.15

Ο Σταύρος την ψώνισε #topotami

Πόσο γρήγορα αλλάζει ο άνθρωπος! Από τη μια στιγμή στην άλλη. Ο  τότε  “πρωταγωνιστής” δημοσιογράφος Σταύρος Θεοδωράκης που αρθρογραφούσε στη δική του ιστοσελίδα protagon ήταν υπέρμαχος των δημοψηφισμάτων. Ο νυν επικεφαλής του Ποταμιού, ξανά ο Σταύρος Θεοδωράκης, είναι εναντίον των δημοψηφισμάτων. “ Όχι στις πλάτες των πολιτών οι ευθύνες του κυρίου Τσίπρα ήταν η θέση του σε πιθανή διενέργεια δημοψηφίσματος.

20140302-231146


Για του λόγου το αληθές υπάρχουν ακόμη δημοσιευμένα τα διάφορα άρθρα του. Κι όποιος έχει όρεξη να απολαύσει τα τότε λεγόμενά του δεν έχει παρά επισκεφθεί το protagon. Άλλη η ιδιότητα αυτή του δημοσιογράφου, αλλή η ιδιότητα του πολιτικού. Η πολιτική σε μετατρέπει σε χαμαιλέοντα. Για κάποιους αυτό ονομάζεται κυβίστηση. Για άλλους διαφύλαξη των συμφερόντων του.

Σχετικά άρθρα

Δημοψήφισμα τώρα! (Σταύρος Θεοδωράκης, 19-3-2011)

Αντί λοιπόν να συνεχίζουμε να παίζουμε την κολοκυθιά, να κάνουμε ένα δημοψήφισμα. Να δημιουργήσουμε ένα μεγάλο ερωτηματολόγιο με όλα αυτά που μας απασχολούν και να ψηφίσουμε. Στην Καλιφόρνια ρωτήθηκαν για την αποποινικοποίηση της κάνναβης και στην Ελβετία για τους μιναρέδες, εμείς εδώ γιατί να μην ρωτήσουμε για την μείωση του τον αριθμό των βουλευτών, την βουλευτική ασυλία; Το πανεπιστημιακό άσυλο; Το τείχος στον Έβρο; Τα προνόμια των ΠΑΕ;

Να συζητήσουμε λοιπόν ένα μήνα και μετά να ψηφίσουμε. Το ξέρω ότι δεν είναι συνταγματική υποχρέωση της κυβέρνησης να κάνει δημοψηφίσματα αλλά να κάνουμε μια συμφωνία. Ότι θα σεβαστεί και αυτή και η αντιπολίτευση και όλοι, τα αποτελέσματα που θα βγάλει η κάλπη. Να δούμε τέλος πάντων και πόσοι είναι αυτοί που θέλουν να αλλάξει κάτι σε αυτή τη χώρα (και τι) και πόσοι είναι αυτοί που δεν θέλουν να αλλάξει τίποτα. Ίσως είναι και ο μόνος τρόπος οι μειοψηφίες να πάψουν να συμπεριφέρονται σαν πλειοψηφία και η πλειοψηφία να πάψει να αισθάνεται μειοψηφία

 

Δεν θα μας τρελάνετε εσείς ( Σταύρος Θεοδωράκης, 2-11-2011)

topotami copy

Και μετά είναι το άλλο που δεν καταλαβαίνω. Η Νέα Δημοκρατία, το ΚΚΕ, ο Σύριζα, τώρα και το ΛΑΟΣ, υποστηρίζουν ότι ο Παπανδρέου με τις αποφάσεις του προδίδει τη χώρα. Προσέξτε. Δεν λένε ότι η συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου (αυτή που μας κούρεψαν τα 100 δις) είναι ετεροβαρής και θέλει προσθαφαιρέσεις. Δεν λένε ότι πρέπει να διορθωθεί, αλλά λένε, σχεδόν με ένα στόμα, ότι είναι προδοσία. Μας καλούν μάλιστα να πούμε το νέο ΟΧΙ. Ο Καρατζαφέρης θέλει να μιμηθούμε τον Μεταξά, το ΚΚΕ την Εθνική Αντίσταση και η Νέα Δημοκρατία τον Μάρκο Μπότσαρη. Αν δεν μας κάνουν πλάκα – που δεν μας κάνουν γιατί είναι σοβαρά κόμματα- τότε δεν υπάρχει άλλος δρόμος από το να αποφασίσει ο λαός. «Αυτή τη συμφωνία προτείνουν οι δανειστές, τη θέλουμε ναι ή όχι»; Αν λειτουργούσε η Βουλή σαν Βουλή και όχι σαν μαυσωλείο  κομμάτων, ίσως να είχαμε μια λύση. Τώρα όμως τι θα προσφέρει άλλη μια συντεταγμένη ψηφοφορία, άλλο ένα υπουργικό, μια σύσκεψη αρχηγών, μια συγκέντρωση στην Αθήνα (δυο για να είμαστε ακριβείς, την Πέμπτη ο ΣΥΡΙΖΑ, την Παρασκευή το ΚΚΕ - μην συμπέσουμε και σφαχτούμε). Άλλωστε αν οι ψηφοφορίες στη Βουλή, οι νουθεσίες του Παπούλια και οι συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα, έδιναν λύσεις τώρα θα ήμαστε στην κορυφή του κόσμου και όχι στα τάρταρα.