Sophia vs Sophia

Sophia vs Sophia

30.12.14

Απολογισμός 2014



368453-3dclocksΕίχα προϊδεάσει πως ο φετινός απολογισμός για το 2014 θα είναι προσωπικός και θα αφορά στα μπλοκαρίσματα που έχω δεχθεί στο κοινωνικό δίκτυο του twitter. 

Είθισται να χρησιμοποιείται η λειτουργία του blocking στους ανεπιθύμητους και τους  ενοχλητικούς . Με αυτό τον τρόπο ένας χρήστης δεν πρόκειται να ακολουθήσει αυτόν που έχει μπλοκάρει, δεν θα βλέπει στην αλληλεπίδραση του τα όποια μηνύματα που λαμβάνει από τον “ενοχλητικό” ή αλλιώς spammer  και ο μπλοκαρισμένος δεν θα μπορεί να διαβάσει τα tweets. Mάταιο από τη στιγμή που μπορείς να χρησιμοποιήσεις το tweet deck ή να κάνεις log out. Μάταιο από τη στιγμή που ο οποιοσδήποτε χρήστης μπορεί να κάνει retweet.  Είναι ένα είδους απόρριψης, αποδοκιμασίας και περιφρόνησης από ανθρώπους που χαρακτηρίζονται από σνομπισμό κι κομπορρημοσύνη.

Προσωπικά τη συγκεκριμένη λειτουργία τη βρίσκω αντιδημοκρατική. Από τη στιγμή που έχεις δημιουργήσει ένα δημόσιο προφίλ αναπόφευκτα θα δεχθείς κριτική και οφείλεις να απαντήσεις. Ακόμη κι αν δεν απαντήσεις, οφείλεις να διαβάσεις τα όποια σχόλια λαμβάνεις. Για κάποιο λόγο γράφονται, είτε είναι καυστικά και χιουμοριστικά είτε είναι σοβαρές παρατηρήσεις. Τα κοινωνικά δίκτυα δεν δημιουργήθηκαν για να χαϊδεύονται τα αυτιά των πολιτικών, των δημοσιογράφων, των επωνύμων ή το καθενός προσωπικά.

Μόνο μια φορά μπλόκαρα έναν οπαδό από την κουστωδία του Άδωνι Γεωργιάδη όπου με έβρισε χυδαία και ειλικρινά αδυνατούσα να συνεχίσω την συνομιλία μαζί του. Μπλοκάρω και ταυτόχρονα αναφέρω μόνο παιδόφιλους χρήστες.

Είναι παράδοξο που δεν με έχουν μπλοκάρει ακόμη οι ακροδεξιοί της NΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, Φαήλος Κρανιδιώτης, Θάνος Πλεύρης , Μάκης Βορίδης,  ο Χρυσαυγίτης Κασιδιάρης και να με αποκλείουν οι πολιτικοί γόνοι. Οι ακροδεξιοί φαντάζουν δημοκράτες μπροστά στα πολιτικά τζάκια.  Η αγαπημένη μου όλων είναι η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη. Πάντα σχολιάζω την εμφάνισή της που πραγματικά την βρίσκω απαράδεκτη με κύριο δεδομένο το dress code μιας σοβαρής πολιτικού.  Ο “περιζήτητος εργένης” Μιχάλης Βαρβιτσιώτης με απέκλεισε θιγόμενος όταν του ανέφερα να εργαστεί ο ίδιος αμισθί όταν ψήφισε για τη μη αναγνώριση των τριετιών και πως η οικογενειοκρατία καλά κρατεί.

kefalo1

kefalogianni copy

varvitsiotis copy

Ο Αλέξης Τσίπρας με ακούει κι  απάντησε μέσα σε τρεις μέρες  στο άρθρο μου “Σε λένε Αλέξη, με λένε Σοφία” με άρθρο του οικονομολόγου Γιάννη Βαρουφάκη “Βlackrock”.Ο Ευάγγελος Βενιζέλος διαβάζει τα σχόλια μου, δεν έχω παράπονο. Μόνο ο Πάνος Καμμένος δεν διαθέτει χιούμορ και με απέκλεισε όταν οι ΑΝΕΛ ζητούσαν υποψηφίους για τις ευρωεκλογές μέσω αγγελίας του στο facebook. Ρώτησα τότε τον πρόεδρο να το συζητήσουμε αν το κόμμα καλύπτει τα έξοδα ένδυσης και κομμωτηρίου.

kammenos copy

Ο υπουργός Δημοσίας Τάξης Βασίλης Κικιλίας, που αδυνατεί να διαβάσει ένα δελτίο τύπου της Αστυνομίας, με μπλόκαρε επειδή καταγγέλλω την αστυνομική κτηνωδία στην Διεθνή Αμνηστία με ταυτόχρονη κοινοποίηση στον ίδιο. Το ίδιο έκανα όταν ήταν υπουργός ο Νίκος Δένδιας. Προς τιμή του ο δεύτερος δεν με μπλόκαρε.

kikilias copy

Για τον Γιώργο Μουρούτη, που τον αποκαλούν η μονταζιέρα, είναι αυτονόητο πως με έχει αποκλείσει εδώ και πολύ καιρό. Βέβαια, έχω σταματήσει να ασχολούμαι με το golden boy της Συγγρού. Ο Ανδρέας Ψυχάρης υπέκυψε κι αυτός στο μπλοκάρισμα. Ουκ ολίγες φορές είχα σχολιάσει για τα δάνεια του ΔΟΛ και τα άρθρα του πατέρα του στο ΒΗΜΑ.

mouroutis copy

psycharis copy

Ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος με απέκλεισε όταν σχολίασα πως δεν έχει ζητήσει δημόσια συγγνώμη για την διαπόμπευση των οροθετικών ιεροδούλων.

loverdos copy

Ο Ανδρέας Παπαμιμίκος, ο ευνοούμενος του Αντώνη Σαμαρά, όταν τον ρώτησα για την έρευνα του ΣΔΟΕ που τον αφορά για τις ΜΚΟ, δεν άντεξε και λύγισε.

papamimikos copy

Η υφυπουργός Υγείας Κατερίνα Παπακώστα δεν θα μπορούσε να αντιδράσει διαφορετικά ακολουθώντας την πεπατημένη του αποκλεισμού. Είναι να μην απορείς όταν μια πολιτικός προωθεί τη διατροφή του Πυθαγόρα και του Ιπποκράτη που εξαφανίζει το 95% των ασθενειών; Δυστυχώς, αυτοί οι άνθρωποι αποφάσιζαν για τη ζωή χιλιάδων Ελλήνων υπογράφοντας για μειωμένες αμοιβές, πετσοκομμένες συντάξεις. Τη γενιά που κατάφεραν να καταστρέψουν μέσα σε λίγα χρόνια.

papakosta copy

papakosta

Από τους πολιτικούς του ΠΑΣΟΚ η Εύα Καϊλή, το αγαπημένο παιδί του Ευάγγελου Βενιζέλου, θα την χαρακτήριζα ιδιαίτερα εύθικτη. Μας ζάλισε αρκετό καιρό με την επιτυχημένη  αποτυχία τoυ ελληνικού Pony. Καυχιόταν για το σκάνδαλο των ΜΚΟ ότι συνεχώς ρωτούσε στην Ελληνική Βουλή προσπαθώντας να κλέψει τη δόξα της Λιάνας Κανέλλη.

kaili1 copy

Η Εύη Χριστοφιλοπούλου ενοχλήθηκε όταν παρατηρούσα την έλλειψη κόσμου από τις συγκεντρώσεις του ΠΑΣΟΚ.

christofilopoulou copy

Δεν έχω παράπονο κι από τους δήθεν έγκριτους δημοσιογράφους. Ο Χρήστος Παναγιωτόπουλος, ο διευθυντής ειδήσεων του Mega και διανοούμενος ποιητής,  εξοργίστηκε μαζί του όταν τον ρώτησα αν ατο δελτίο ειδήσεων θα μεταδιδόταν πως το κανάλι της Μεσογείου έκλεβε ηλεκτρικό ρεύμα. Η δε Κατερίνα Παναγόπουλου, που δεν γνώριζα την ύπαρξη της, ύστερα από το άρθρο Πόσο θα κρατήσει αυτή η κατάσταση κύριε Τρίμη; εννοείται πως με απέκλεισε.

panagiotopoulos

panagopoulou

Η Ευγενία Μανωλίδου θίχτηκε όταν τη ρώτησα για τον αδερφό της που καταζητείται από την Interpol.

manolidou copy

Μέχρι πρότινος ο Κώστας Χατζηδάκης άντεχε στα σχολιασμούς μου. Δυστυχώς, όταν υποστήριξα τον χρήστη @kopritis με μπλόκαρε.

hatzidakis copy

Βέβαια μέσα στο 2014 απώλεσα έναν πολιτικό follower, τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Πάραυτα δεν έχει μπλοκάρει παρόλο που εξακολουθώ να τον κριτικάρω δριμύτατα. Προς τιμή της η Ντόρα Μπακογιάννη με αντέχει ακόμη.

Βέβαια, ο Άδωνις Γεωργιάδης λαμβάνει καθημερινά τα μηνύματά του.

Κάποιους από τους παραπάνω αποκλεισμούς τους εκλαμβάνω ως μετάλλια. Ερωτήσεις που δεν τολμούν να κάνουν δημοσιογράφοι ή εντέχνως αποφεύγονται, αναλαμβάνουν απλοί χρήστες να τα φέρουν στη δημοσιότητα.

Εν πάση περιπτώσει το προφίλ μου είναι δημόσιο. Ανά πάσα στιγμή, όποιος έχει αντίρρηση ή επιθυμεί να σχολιάσει για τα γραφόμενα ή τα λεγόμενα μου είμαι στη διάθεσή του.

Αυτά για φέτος.