Sophia vs Sophia

Sophia vs Sophia

13.11.14

Γραφείο Ευρέσεως Εργασίας “Άδωνις Γεωργιάδης”


O ΄Αδωνις Γεργιάδης είναι ένας πολυσχιδής άνθρωπος, πολιτικός, τηλεπωλητής βιβλίων, νομικός, δημοσιοσχεσίτης, ιστορικός, χαμαιλέοντας και πρόσφατα σύμβουλος ευρέσεως εργασίας. Ποια Ranstad! Ποια Μanpower! Ποια Αdecco!

Ανοιχτά, απροκάλυπτα, δίχως τον παραμικρό ενδοιασμό θέλησε μέσω του κοινωνικού δικτύου twitter αμέσως να ανταποκριθεί σε αίτημα μιας άνεργης γυναίκας που αναζητούσε θέση εργασίας κι έγραψε τη μαγική λέξη “Eίμαι ΝΔ”. Αναπόφευκτα, το κοινωνικό δίκτυο πήρε φωτιά από τους χρήστες, καθώς ο πρώην υπουργός υποστήριξε πως δεν υπήρξε κάτι μεμπτό στη προσπάθειά του να βρει μια θέση στη συγκεκριμένη γυναίκα στον ιδιωτικό τομέα, για τα συμφέροντα του οποίου είναι υπέρμαχος, κι όχι στο δημόσιο.
 
 
rousfeti
Δεν θα αναφερθώ στις συνέπειες της εσωτερικής υποτίμησης με τα μπαράζ λουκέτων και την εκτόξευση της ανεργίας στα ύψη που προκλήθηκαν από τις μνημονιακές πολιτικές που ακολουθήθηκαν. Το τίμημα ήταν μεγάλο μέσα σε λίγα χρόνια. Το αντεπιχείρημα των πολιτικών είναι πως θα μπορούσαν να ήμασταν και χειρότερα. Πανηγυρίζουν για την αύξηση της ανεργίας κατά 15 ποσοστιαίες μονάδες. Βέβαια, η πραγματική ανεργία είναι μεγαλύτερη, καθώς οι υποαπασχολούμενοι ελάχιστων ωρών εβδομαδιαίως δεν συμπεριλαμβάνονται στην επίσημη καταμέτρηση. Όπως τα κύματα των χιλιάδων Ελλήνων που μετοίκησαν σε χώρες του εξωτερικού για αναζήτηση εργασίας. Παγκόσμια πρωτοτυπία είναι αυτή.

ereuna

Οι προσλήψεις στο δημόσιο τομέα υπερκορέστηκαν από τις περίφημες πελατειακές σχέσεις των πολιτικών με την Τρόικα να πιέζει για απολύσεις. Βέβαια πάντα υπάρχουν κάποια παραθυράκια για να βουλευτούν τα “ημέτερα” παιδιά, δηλαδή τα γαλάζια και τα πράσινα.

Με την ανεργία στο κόκκινο η δυνατότητα εύρεση εργασίας αποτελεί καθημερινό Γολγοθά για τα εκατομμύρια ανέργους. Άλλωστε εξ ίδιων κρίνω τα αλλότρια. Δεν εργάστηκα στο δημόσιο τομέα έχοντας μια όχι ευκαταφρόνητη εργασιακή εμπειρία δεκατριών ετών στον ιδιωτικό τομέα και παράλληλα τέσσερα χρόνια καριέρας στη μακροχρόνια ανεργία.

Μέσα από επαφές με ανθρώπους της αγοράς, πλέον χρειάζεσαι βουλευτή ή υπουργό για να εργαστείς στον ιδιωτικό τομέα σε οποιαδήποτε θέση εργασίας καθαρά για  το προς το ζην. Δυστυχώς, δεν υπερβάλλω χαρακτηρίζοντας  την ισχύουσα κατάσταση καθαρή μαστροπεία στον ιδιωτικό τομέα. Βασιλεύον Πόρτες ερμητικά κλειστές. Βιογραφικά στη θέση των αζήτητων. Εκκλήσεις σε γνωστούς κι αγνώστους. Κι άκουσον, άκουσον! Εταιρείες που άντεξαν στην κρίση, δεν δέχονται πια αιτήσεις με πρόσχημα πως έχουν ξεπεράσει τον όγκο αιτημάτων. Αυτή είναι η αλήθεια.

Δεν γνωρίζω αν ο πρώην υπουργός θα δώσει σημαδεμένο ψηφοδέλτιο ή θα της προτείνει να εργαστεί στα γραφεία της ΝΔ όπου οι υπάλληλοι παραμένουν απλήρωτοι πάνω από τρεις μήνες.

Αυτό που γνωρίζω καλά είναι πως οι πολιτικοί οσονούπω δεν θα χωρούν στα γραφεία τους από τις στοίβες των βιογραφικών. Δεν θα μπω στη διαδικασία να αναφέρω μερικά πρόσφατα ρουσφετάκια πολιτικών.

Αυτό που γνωρίζω καλά είναι πως άθλιοι πολιτικοί εξακολουθούν να εκμαυλίζουν αυτή τη χώρα. "...σε ανθρώπους που ωφελήθηκαν από την ΝΔ, σε ανθρώπους που δούλεψαν επί ΝΔ σε ανθρώπους που πήρανε συμβάσεις από τη ΝΔ, εννοώ συμβάσεις έργου, συμβάσεις ορισμένου χρόνου, άλλοι που πήγαν στα stage, αυτούς να τους θυμίσουμε ότι πρέπει να προσφέρουν κάποια υπηρεσία, πρέπει να πάνε εκλογικοί αντιπρόσωποι, πρέπει να φέρουν την μάνα τους και τον πατέρα τους να ψηφίσει, ξέρουμε όλοι ποιοι είναι αυτοί, αυτοί που τα χρόνια της διακυβέρνησης της ΝΔ ωφελήθηκαν από την ΝΔ. Σε αυτούς μπορούμε να τους το υπενθυμίσουμε πιο φωναχτά ότι έχουν υποχρέωση να πάνε να ψηφίσουν..." , δήλωνε ο Γεωργαντάς, ο αντικαταστάτης  του υφυπουργού Παιδείας. Και δυστυχώς δεν ακούει κάποιος εισαγγελέας.





Καλορίζικο, Άδωνι, το γραφείο ευρέσεως εργασίας σου!