Sophia vs Sophia

Sophia vs Sophia

20.3.14

Πόσο θα κρατήσει αυτή η κατάσταση κύριε Τρίμη;


128649-901560Πολλές φορές έχω σκεφθεί να στείλω επιστολή στον Πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ, κυρίο Τρίμη, διαμαρτυρόμενη για το συνολικό τρόπο που χειρίζονται οι επικαλούντες την ιδιότητα του δημοσιογράφου την ενημέρωση και την πληροφόρηση δεδομένου ότι δεν τηρείται ο κώδικας της δημοσιογραφικής δεοντολογίας στην πλειοψηφία του ελληνικού τύπου.

Χθες μέσω του twitter έστειλα ένα μήνυμα στη δημοσιογράφο Κατερίνα Παναγοπούλου να μάθει πρώτα τη δημοσιογραφική δεοντολογία επισυνάπτοντας φωτογραφία  από δηλώσεις της στο κοινωνικό δίκτυο facebook για τις διαμαρτυρόμενες καθαρίστριες που τις χαρακτηρίζει υστερικές.Προσωπικά δεν γνώριζα την ύπαρξη της. Την έμαθα από το timeline του twitter.


ΚαταγραφήEYRT


  panagopoulou copy

Τα δικαιώματα των πολιτών είναι κατοχυρωμένα από το Σύνταγμα. Δυστυχώς, της διαφεύγει. Ίσως κάποιος να με χαρακτηρίσει αυστηρή και σκληρή σ’ ένα νέο άνθρωπο.

Το λυπηρό είναι πως οι καθηγητές της δεν της έμαθα σωστά το επάγγελμα του δημοσιογράφου. Δεν της έμαθαν πρωτίστως να σέβεται τον εαυτό της και το επάγγελμα που επέλεξε.

Ίσως είναι νέα ακόμη. Να μην έχει εργαστεί τόσο, ώστε να γνωρίζει από πρώτο χέρι πως είναι να βλέπεις να απολύονται καθημερινά συνάδελφοι λόγω της οικονομικής κρίσης μέχρι να έρθει και η δική σου σειρά επειδή μια επιχείρηση έβαλε λουκέτο. Ίσως να με γνωρίζει τι σημαίνει μονογονεϊκή οικογένεια. Ίσως, δεν γνωρίζει πόσο δύσκολο είναι να βρεις εργασία σε μια χώρα που η ανεργία έχει πιάσει κόκκινο στα επίπεδα του 28%. Ίσως, δεν γνωρίζει πως απαιτούνται είκοσι χρόνια για να πέσει η ανεργία στο 10%. Ίσως, δεν γνωρίζει πως 150.000 μυαλά της χώρας μετοίκησαν σ’ άλλες χώρες λόγω της δυσκολίας να βρουν μια αξιοπρεπή θέση εργασίας. Ίσως, να μην γνωρίζει πως αυτές οι γυναίκες που επαγγέλλονται καθαρίστριες, καθαρίζουν τις δικές μας βρωμιές και αξίζουν μεγαλύτερο σεβασμό απ’ όλους.

Ένα βίντεο πως προφανώς δεν έχει δει, ας της το αφιερώσω.



 
 
 
 
Αλλά το θέμα δεν είναι προσωπικό με τη συγκεκριμένη δημοσιογράφο. Αντιγράφει αρκετούς συναδέλφους της.

Πόσο θα κρατήσει αυτή η κατάσταση κύριε Τρίμη με το σινάφι σας;
 
Υ.Γ1: Σε περίπτωση η αποκαλούμενη δημοσιογράφος χρειάζεται να θυμηθεί τον κώδικα δημοσιογραφικής δεοντολογίας, ας διαβάσει το link εδώ.

Υ.Γ2: Ευτυχώς, υπάρχουν ακόμη αξιόλογοι δημοσιογράφοι.