Sophia vs Sophia

Sophia vs Sophia

9.11.13

Ιστορία χωρίς τέλος


bookΟι κακεντρεχείς έσπευσαν στη δολοφονία των δύο νεαρών μελών της Χρυσής Αυγής να σχολιάσουν πως ας πρόσεχαν που έμπλεξαν με το φασιστικό κόμμα.

Γιατί οι νέοι επιλέγουν να εκφραστούν δια της παραβατικής συμπεριφοράς; Δεν ήξεραν τι σημαίνει η Χρυσή Αυγή; Μπορεί να γνώριζαν, μπορεί και να μην γνώριζαν. Γιατί οι νέοι στρέφονται στα ναρκωτικά; Φυσικά όλοι γνωρίζουν την αδιέξοδη λύση και το δρόμο χωρίς επιστροφή. Μάστιγα τα ναρκωτικά, μάστιγα και ο φασισμός.

Ο πατέρας του Φουντούλη έχει αναρτήσει στην προσωπική του σελίδα στο facebook ένα βίντεο από τα τελευταία γενέθλια του παιδιού του, στο οποίο εμφανίζεται κι η αδερφή του πάσχει από σύνδρομο Down.

Διερωτώμαι που είναι η πολιτεία να υποστηρίξει ψυχολογικά και τις τρείς οικογένειες που πενθούν για τα παιδιά τους (Φύσσα, Φουντούλη, Καπελώνη). Δεν αναφέρομαι στις πρώτες ώρες και μέρες. Η διαχείριση του πένθους είναι μια χρονοβόρα, επίπονη και καθόλου εύκολη υπόθεση με τα γνωστά στάδια της άρνησης απώλειας, του θυμού, της διαπραγμάτευσης, της κατάθλιψης και της τελικής αποδοχής.

Έχω τοποθετηθεί πολιτικά για τη Χρυσή Αυγή και σε προηγούμενα άρθρα. Δεν καταπολεμάς την άνοδο τους με τηλεοπτικά shows συλλήψεων. Καταπολεμάς τα αίτια της εμφάνισης της. Όλοι συμφωνούν πως ο δικομματισμός τα τελευταία 39 χρόνια έφερε τη χώρα σε άθλια κατάσταση με τα γνωστά σκάνδαλα, τη συγκάλυψη και την ατιμωρησία πολιτικών προσώπων.

Να υπενθυμίσω στις εκλογές του 2012 κατέβηκαν 40 πολιτικοί συνδυασμοί. Επιλογές υπήρχαν. Αλλά, μια μεγάλη μερίδα του λαού αποφάσισε να τιμωρήσει “ανορθόδοξα” το πολιτικό κατεστημένο.

Υπέροχα τα άρθρα για τη δημοκρατία, κατά του φασισμού και του ναζισμού, αλλά όσο δεν υπάρχει υγιής πολιτική σκέψη και βούληση τόσο η παραβατική συμπεριφορά κι ο εκφασισμός θα βρίσκουν πρόσφορο έδαφος.