Sophia vs Sophia

Sophia vs Sophia

9.10.13

Φάτε Χρυσή Αυγή


lagarde's listΤα εγχώρια ΜΜΕ σερβίρουν για πρωινό, δεκατιανό, μεσημεριανό, απογευματινό και βραδινό γεύμα αποκλειστικά Χρυσή Αυγή. Οι δοκησίσοφοι δημοσιογράφοι απορούν για τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής. Μα, να παίζουν και να ξαναπαίζουν τα ίδια ρεπορτάζ και να μην πέφτουν τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής για να καταλήξουν στο συμπέρασμα πως οι 400.000 ψηφοφόροι είναι φασίστες.

Καλώς ή κακώς, αυτοί οι άνθρωποι είναι αποκλεισμένοι είτε κοινωνικά είτε εργασιακά. Η ιστορία έχει αποδείξει πως ο δικομματισμός έφερε τη χώρα σε άθλια κατάσταση. Οι κυβερνήσεις εναλλάσσονταν από τα γνωστά δύο κόμματα τα τελευταία 39 χρόνια και πλέον συνεργάζονται άψογα για τη διατήρηση της εξουσίας τους. Ο θυμόσοφος λαός λέει πως “ κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει” , γιατί η ελληνική κοινωνία έχει βιώσει καλά στο πετσί της πως το ένα κόμμα συγκαλύπτει και αλληλοβοηθά   το άλλο κι αναφέρομαι στα διάφορα σκάνδαλα που έμειναν ατιμώρητα.

Σύμφωνα με καθημερινή εφημερίδα το υπουργείο Οικονομικών σκέφτεται να σταματήσει τις έρευνες για υποθέσεις φοροδιαφυγής (λίστα Lagarde, Λιχτενστάιν, ακίνητα Λονδίνου, Λουξεμβούργου) με εμβάσματα και καταθέσεις στο εξωτερικό.

Το οικονομικό επιτελείο σκέπτεται να αφαιρέσει αυτές τις υποθέσεις από το ΣΔΟΕ και να τις αναθέσει στις εφορίες, που έχουν ήδη βαρύ φόρτο εργασίας μετά τις συγχωνεύσεις.

Στελέχη του ΣΔΟΕ, σημειώνουν ότι ουσιαστικά με αυτή την απόφαση τους "δένουν" τα χέρια, καθώς διασπάται ο έλεγχος σε πολλές ΔΟΥ, που δεν έχουν ούτε την τεχνογνωσία, ούτε το προσωπικό, ούτε τη νομική αρμοδιότητα. Μεθοδεύσεις στην υπόθεση της λίστας Lagarde  αλλά και άλλων υποθέσεων καταγγέλλουν οι εφοριακοί.Σε ανακοίνωσή της, η συνδικαλιστική παράταξη ΑΣΚΙ των εφοριακών αναφέρει ότι η μεταφορά μεγάλων υποθέσεων από το ΣΔΟΕ στις εφορίες προκαλεί σοβαρά ερωτηματικά. Και αυτό διότι οι εφορίες αυτή τη στιγμή είναι διαλυμένες, ενώ παράλληλα διαθέτουν μειωμένη νομική αρμοδιότητα σε σχέση με τις εφορίες.