Sophia vs Sophia

Sophia vs Sophia

26.9.13

Overdose δημοσιογραφικού κανιβαλισμού


EinsteinΝυχθημερόν στα τηλεοπτικά κανάλια το έκτρωμα της Χρυσής Αυγής. Στο διαδίκτυο αναρτήσεις επί αναρτήσεων για το μόρφωμα των νεοναζί.

Δια μαγείας ξεχάσαμε όλα τα άλλα προβλήματα της χειμαζόμενης χώρας και το μοναδικό μας μέλημα η έκθεση του αληθινού προσώπου της Χρυσής Αυγής. Mέχρι και τον Καρατζαφέρη θυμήθηκαν.

Σοκαρίστηκαν οι δημοσιογράφοι από το κάλεσμα της κόρης του φασιστικού ζεύγους, η οποία παραληρώντας ζητούσε από τα μέλη των Χρυσαυγιτών να θυσιαστούν για το κόμμα. Η ανάρτησή της αναδημοσιεύτηκε σ’ όλο το διαδίκτυο. Μια ανάρτηση που προσβάλλει την αισθητική και τη νοημοσύνη μου και δεν δημοσιεύω το περιεχόμενό της. Τι προσέφερε στην κοινωνία η συγκεκριμένη είδηση; Τίποτα περισσότερο τίποτα λιγότερο. Ένα καλοαναθρεμμένο παιδί που έχει σπουδάσει ψυχολογία και συντηρείται από τους παχυλούς μισθούς των βουλευτών γονιών της παραληρούσε για το βόλεμά της. Να μην γίνει διάσημη κι αυτή; Τόση κατάπτωση πια στα ΜΜΕ;

Οι έγκριτοι δημοσιογράφοι θέλησαν να ξεσκεπάσουν το αληθινό πρόσωπο του ναζιστικού κόμματος και μάρτυρες κατέθεσαν πως οι Χρυσαυγίτες εκμεταλλεύονταν Πακιστανούς, οι οποίοι πωλούσαν σε λαϊκές αγορές ρουχισμό από προσφορές μελών καταλήγοντας σε μια πτυχή της χρηματοδότησης του φασιστικού κόμματος. Μέχρι εδώ καλά. Σε λίγο όμως οι έγκριτοι δημοσιογράφοι θα νομιμοποιήσουν το παραεμπόριο προκειμένου να εκτεθεί η Χρυσή Αυγή. Γιατί δεν προχωρεί παραπέρα η κριτική των δημοσιογράφων; Αν δεν με απατά η μνήμη μου, ο τζίρος από το παραεμπόριο ξεπερνά τα 60 δις ευρώ, χιλιάδες καταστήματα κλείνουν και διογκώνεται η ανεργία. Ποια κυβέρνηση ασχολήθηκε σοβαρά με την πάταξη του παραεμπορίου; Το πολιτικό προσωπικό της χώρας πληρώνεται από τους έλληνες φορολογούμενους για να αποδεικνύεται κάθε φορά η ανικανότητά τους;

Ο υπουργός Δημοσίας Τάξης μέσα σε μια μέρα ξήλωσε τα μισά στελέχη της ΕΛ.ΑΣ προκειμένου να ελεγχθούν για πιθανή αδράνεια σε σχέση με τη Χρυσή Αυγή. Ταυτόχρονα θα τιμηθεί και η αστυνομικός που συνέλαβε τον Ρουπακιά. Όλα καλά μέχρι εδώ. Δεν μπορεί να στιγματίζεται όλο το σώμα της αστυνομίας. Επίσης, μα κανείς δεν αναφέρθηκε στους χαμηλόμισθους αστυνομικούς που κινδυνεύουν καθημερινά τη ζωή τους και είναι αναγκασμένοι να αγοράσουν αλεξίσφαιρα με δικά τους χρήματα από τη στιγμή που η ίδια η πολιτεία δεν τους τα παρέχει.

Συζητήσεις κι αναλύσεις για τα καινούρια γκάλοπ, πόσο έπεσαν τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής και πως μετακινούνται οι ψηφοφόροι της. Δυστυχώς, η ανείπωτη αλήθεια πως είναι τρίτο κόμμα, ενώ στις εκλογές του Ιουνίου ήταν πέμπτο κόμμα. Ο κάθε λογικός άνθρωπος θα περίμενε να μην υπάρχει στον πολιτικό χάρτη ύστερα από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Ίσως να ακούγομαι κυνική, ισοπεδωτική, αλλά δεν αντέχω άλλο overdose δημοσιογραφικού κανιβαλισμού, ειδησεογραφικού εκμαυλισμού.

Οι δημοσιογράφοι οφείλουν να είναι αντικειμενικοί, να αφυπνίζουν τον κόσμο και να ασκούν δίκαια κριτική σ΄όλα τα κόμματα.

Τα προβλήματα της καθημερινότητας παραμένουν. Να υπήρχε τόσο δημοσιογραφικός ζήλος για την ανεργία, τους απανωτούς φόρους, τα προβλήματα στην υγεία και την παιδεία, τα διάφορα σκάνδαλα!

Δεν υπάρχει καλή και καλή βία. Όμως, κάποιες μορφές βίας είναι ορατές και άλλες παραμένουν αόρατες. Μορφές βίας ασκούνται είτε συνειδητά είτε ασυνείδητα.

Ο Γιάννης Αγγελάκας εύστοχα σχολίασε “Να προσέξουμε το φασισμό που κρύβουμε μέσα μας”.

Nα αναφέρω την επιμονή των γονιών τα παιδιά τους να είναι “ κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωση ” βιάζουν την προσωπικότητα των μικρών πλασμάτων;