Sophia vs Sophia

Sophia vs Sophia

9.10.16

Όταν με πίκραναν οι παραολυμπιονίκες

Από τη μία τα συνήθη κρούσματα doping από την άλλη οι φαβέλες, η παιδική πορνεία και η φτώχεια στο Ρίο αποτέλεσαν τους κύριους παράγοντες ώστε να μην παρακολουθήσω τους φετινούς ολυμπιακούς αγώνες.





Όμως δεν θα μπορούσα να ήμουν αδιάφορη για τους παραολυμπιακούς. Η ευαισθησία μου για τους ανθρώπους με ειδικές ανάγκες είναι γνωστή και δεδομένη. Ό,τι και να γράψω γι’ αυτούς τους αθλητές δεν θα μπορέσει να περιγράψει την υπεράνθρωπη προσπάθεια τους, το πείσμα, την επιμονή, το πάθος τους. Υποκλίνομαι σ’ αυτούς τους ανθρώπους και πάντα θα αποτελούν τα περίτρανα κι αστείρευτα πρότυπα αγωνιστών και διεκδικητών της ζωής.

Πρόσφατα στη Βουλή παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας σε ειδική εκδήλωση τιμήθηκαν οι παραολυμπιονίκες. Δεν θα σταθώ στις βαρύγδουπες πολιτικές δηλώσεις, είναι ανάξιες λόγου όταν στη χώρα αυτή περικόβονται οι συντάξεις αναπήρων και τα κοινωνικά επιδόματα των ΑμΕΑ. Πόσω δε μάλλον να σταθεί οικονομικά το κράτος δίπλα στις ανάγκες αυτών των αθλητών! Αν δεν υπήρχαν οι ιδιώτες χορηγοί δεν θα βλέπαμε αυτές τις διακρίσεις.

Ενοχλήθηκα αφάνταστα, πικράθηκα όταν είδα τους παραολυμπιονίκες να φωτογραφίζονται με τους φασίστες βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Δεν γνωρίζουν για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα; Δεν γνωρίζουν πως η Χρυσή Αυγή διώκεται ποινικά ως εγκληματική οργάνωση για σωρεία κατηγοριών; Δεν γνωρίζουν πoιο είναι το πραγματικό πρόσωπο αυτών των ανθρώπων;

Είναι αυτοί που ασπάζονται την ευγονική αναγκαιότητα για ευθανασία και στείρωση στα άτομα με ειδικές ανάγκες, τους επιληπτικούς, τους αλκοολικούς και τους ομοφυλόφιλους που δημοσιεύτηκε σε τεύχος τους το 1982.

Δεν αμφιβάλλω πως οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής σφετερίστηκαν αυτό το γεγονός στην προσπάθεια τους να παρουσιάσουν ένα άλλο πρόσωπο, δήθεν πως νοιάζονται και ενδιαφέρονται και έρχεται σε αντίθεση με τη ναζιστική ιδεολογία τους. 

Πραγματικά περίμενα από τους παραολυμπιονίκες να κρατούσαν μια σθεναρά επικριτική, αποδοκιμαστική και περιφρονητική στάση απέναντι στους φασίστες βουλευτές.


Μου προκάλεσε θλίψη και μόνο θλίψη… 



Άλλες παραπομπές 

Ανάπηροι και ομοφυλόφιλοι στο στόχαστρο της Χρυσής Αυγής