Sophia vs Sophia

Sophia vs Sophia

24.3.14

Πολιτικά αναλφάβητοι


politiciansΣήμερα το πρωί συνόδευσα  τον ανιψιό μου στην εορταστική εκδήλωση για την Επανάσταση της Ελληνικής Ανεξαρτησίας. Τα παιδιά κατάφεραν και με το παραπάνω να με συγκινήσουν με τη θεατρική τους παράσταση.

Οι σκέψεις τρέχουν δίχως φρένα και ακολουθεί ο ένας συνειρμός μετά τον άλλο.

Παρακολουθώντας τις πολιτικές εξελίξεις και τους υποψηφίους των αυτοδιοικητικών εκλογών, περιφρονώ ένα μεγάλο μέρος του κατεστημένου πολιτικού συστήματος. Είτε πρόκειται για πραγματικά αναλφάβητους ανθρώπους είτε για εκπαιδευμένους του υψίστου βαθμού με μεταπτυχιακά και ντοκτορά όπου οι πολιτικές τους πράξεις τους καθιστούν πολιτικά αναλφάβητους.

Στο πρόσφατο παρελθόν κάποιος με θερμοπαρακάλεσε να τον βοηθήσω στη συγγραφή ενός πολιτικού λόγου για έναν αιρετό πρόσωπο, ταυτόχρονα αρεστό κι αμφιλεγόμενο από τις παρατάξεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, τα δύο κόμματα της διαπλοκής. Ήταν αδύνατο να το αποφύγω και δεν θέλω να αναλύσω τους λόγους.

Δυστυχώς, το αιρετό αυτό πρόσωπο θα είναι πάλι υποψήφιος. Δεν μπορώ να φανταστώ πως ένιωθε όταν εκφωνούσε το λόγο του με το ιδιαίτερο λεξιλόγιο, τις ιδέες για ανάπτυξη και όλα τα συναφή.
Μου προκαλούν απίστευτη αποστροφή κι απέχθεια γνωρίζοντας την παντελή αμορφωσιά  και τα κατορθώματά τους.