Sophia vs Sophia

Sophia vs Sophia

21.11.13

Έμεινε στο ράφι…..


XATZIDAKISΤον Ιανουάριο του 2013 ο υπουργός Ανάπτυξης ήταν καλεσμένος στην εκπομπή του Αλέξη Παπαχελά με κεντρικό θέμα τις υψηλές τιμές στα βασικά είδη σε συνάρτηση με τους χαμηλούς μισθούς και συντάξεις.

Παρά την κρίση η ΕΣΕΕ έχει καταγράψει 13 σημαντικούς λόγους που δεν πέφτουν οι τιμές. Η έκθεση του ΟΟΣΑ αποκαλύπτει 555 νομοθετικούς περιορισμούς οι οποίοι εμποδίζουν την λειτουργία του ανταγωνισμού και διατηρούν την ακρίβεια πληθώρας αγαθών, μεταξύ των οποίων το γάλα, τα απορρυπαντικά, τα φάρμακα, τα καύσιμα, τα βιβλία και άλλα είδη πρώτης ανάγκης.

Πρόσφατα δημοσιεύτηκε το κατηγορητήριο για την εκβίαση και το καρτέλ των γνωστών γαλακτοβιομηχανιών, για υποθέσεις που αφορούν την περίοδο 2004-2006.

Επίσης, είναι γνωστός ο πόλεμος των εταιρειών για την τοποθέτηση, τεχνικές merchandising, των προϊόντων τους στα κατάλληλα σημεία των ραφιών, με αποτέλεσμα οι τιμές να καπελώνονται κατά 30%.

Όλα είναι γνωστά, όλα είναι καταγεγραμμένα. Γιατί δεν υπάρχει η πολιτική βούληση για να μειωθούν οι τιμές; Γιατί τέτοια πολιτική κωλυσιεργία; Πότε γνωρίζουν το fast track;
Περιμένεις ένας υπουργός να είναι παραγωγικός τόσο ποιοτικά όσο και ποσοτικά. Εικάζω πως ο υπουργός Ανάπτυξης έμεινε στο ράφι.

 
 
Υ.Γ1: Oι μισθοί των μάνατζερ επίπεδου C είναι χαμηλότεροι από τους μισθούς και τις παροχές των βουλευτών. Αν δεν είναι αποτελεσματικοί, απολύονται. Διερωτώμαι γιατί πληρώνει ο ελληνικός λαός 300 ανθρώπους, για να εμφανίζονται μόνο στα τηλεοπτικά παράθυρα και ραδιοφωνικές εκπομπές .

Υ.Γ2: Όταν ο πρωθυπουργός φέρεται σαν τη Μαρία Αντουανέτα με το δωρεάν wi-fi, δεν αμφιβάλλω ότι όλοι ζουν στον μικρόκοσμο τους.