Sophia vs Sophia

Sophia vs Sophia

19.9.13

Quo vadis, Ελλάδα;


Παύλος ΦύσσαςΣε μια πολιτισμένη και δημοκρατική κοινωνία η κάθε βίαιη κι αποτρόπαια πράξη είναι και καταδικαστέα. Ειλικρινά, δεν καταλαβαίνω γιατί κάθε φορά όλα τα κόμματα θα πρέπει να καταδικάζουν το αυτονόητο με φανφάρες και δελτία τύπου άνευ ουσίας. Θα ήταν προτιμότερο να αποσιωπούσαν, να σέβονταν τους νεκρούς και να μην καπηλεύονταν πολιτικά το κάθε γεγονός. Υπήρχε περίπτωση η Χρυσή Αυγή να μην καταδίκαζε τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα; Υπήρχε, δηλαδή, περίπτωση να την επιδοκίμαζε;

Επίσης, αντιλαμβάνομαι πως τα νούμερα της AGB κι ο σκληρός ανταγωνισμός στα παραδοσιακά ΜΜΕ, προκαλούν και προωθούν τις πιο ανορθόδοξες ιδέες και προτάσεις. Φυσικά, αναφέρομαι τόσο στα λεγόμενα όσα και τα γραπτά του δοκησίσοφου δημοσιογράφου Μπάμπη Παπαδημητρίου.

"Σε τελευταία ανάλυση, να σας πω κάτι. Θέλετε το ΚΚΕ; Ωραία, πάρτε το. Αλλά γιατί όχι μετά όμως, μια σοβαρότερη Χρυσή Αυγή να μη την δεχτούμε να υποστηρίξει -όπως συμβαίνει σε πάρα πολλές ευρωπαϊκές χώρες, όπως συνέβη χτες στην Νορβηγία- μια συντηρητική συμμαχία; Άρα έχουμε μπροστά να ξάσουμε πολύ μαλλί."

Τι συνέβη όμως στη Νορβηγία; Στις εκλογές της περασμένης εβδομάδας πρώτευσε το συντηρητικό κόμμα αλλά δίχως να πετύχει απόλυτη πλειοψηφία  Η νορβηγική βουλή έχει 169 έδρες, άρα για να κάνεις κυβέρνηση χρειάζονται 85 βουλευτές. Οι συντηρητικοί πήραν 48, οι χριστιανοδημοκράτες 10 και οι φιλελεύθεροι 9, το όλον 67. Έλα, όμως, που το ακροδεξιό-ναζιστικό "Κόμμα της Προόδου" πήρε 29.  Επειδή 67 συν 29 ίσον 96 και επειδή η δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα, οι "δημοκράτες" δεν είχαν κανένα πρόβλημα να συνεργαστούν με τους ναζί ώστε να μη μείνει η χώρα ακυβέρνητη.
Μικρή λεπτομέρεια: μέλος του "Κόμματος της Προόδου" ήταν ο πασίγνωστος Άντερς Μπρέιβικ, ο οποίος πριν δυο χρόνια σε μια κατασκήνωση του Εργατικού Κόμματος δολοφόνησε 77 παιδιά. Αυτή η λεπτομέρεια ήταν άγνωστη στο δημοσιογράφο.

Σ’ άρθρο στην Καθημερινή με τίτλο “ Ενοχλητικές αντιπαραθέσεις” o δημοσιογράφος θεωρεί πως η Χρυσή Αυγή δεν είναι ναζιστικό κόμμα και ότι ο εθνικισμός δεν είναι ντροπή. “Ας το ξανασκεφτούν όσοι, στην ευρύτερη Αριστερά, συνεχίζουν να παίζουν με τη φωτιά, υποσχόμενοι στον λαό παροχές και ανατροπές που δεν θα μπορούσαν ποτέ να πραγματοποιήσουν. Σε τελευταία ανάλυση, ο εθνικισμός δεν είναι ντροπή! ”

Πόσοι επώνυμοι, καλλιτέχνες, τραγουδιστές, ηθοποιοί, αθλητές, δημοσιογράφοι, δήθεν πρότυπα δήλωσαν και τάχθηκαν υπέρ της Χρυσής Αυγής; Ένα γκλουγκλάρισμα είναι ενδεικτικό για το άθλιο κατάντημα αυτής της χώρας.

Σε δηλώσεις προέβη σήμερα ο πρωθυπουργός για τη δολοφονία του νεαρού στο Κερατσίνι.
Το ξέρουμε όλοι ότι η χώρα βρίσκεται σε εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή. Και ότι ο λαός μας υπομένει τις μεγαλύτερες θυσίες. Για να νικήσει την κρίση. Και να πετύχει την οικονομική του αναγέννηση.Δεν είναι ώρα για εσωτερικές διαμάχες. Ούτε για ένταση. Οι όποιες πολιτικές διαφωνίες λύνονται με διάλογο δημοκρατικό, όχι με διαφωνίες εμπρηστικές, ούτε με τη βία, απ΄ όπου και αν προέρχεται, και – πολύ περισσότερο - όχι με το αίμα. Που μας διαιρεί μέσα και μας εκθέτει έξω από την Ελλάδα.Όπως συνέβη με την απάνθρωπη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, που κάθε Έλληνας καταδικάζει με απέχθεια. Αγωνίζομαι και θα αγωνιστώ μέχρι τέλους για να τελειώσει η ανηφόρα των θυσιών του Ελληνικού λαού. Όμως, η κατηφόρα της βίας καταστρέφει κάθε προοπτική να αποκτήσει η Ελλάδα εκείνο που της αξίζει: ανάπτυξη, ειρήνη και ευημερία. Ας σεβαστεί λοιπόν ο καθένας το λαό, τους κόπους και τις θυσίες του.Και βεβαίως, αυτή η κυβέρνηση, είναι αποφασισμένη να μην επιτρέψει στους επίγονους των ναζί να δηλητηριάζουν την κοινωνική μας ζωή, να εγκληματούν, να τρομοκρατούν και να υποσκάπτουν τα θεμέλια της χώρας που γέννησε τη Δημοκρατία!Η Δημοκρατία είναι πολύ πιο ισχυρή απ΄ όσο φαντάζονται οι εχθροί της!”

Σε ποια χώρα και Δημοκρατία αναφέρεται ο πρωθυπουργός; Σε πρόσφατη συνέντευξη του στο Έθνος μεταξύ άλλων αναφέρει: Σας είπα: ακόμα και η συζήτηση για πρόωρες εκλογές αυτήν τη στιγμή αποσταθεροποιεί τη χώρα! Δεν πιστεύω ότι θα υπάρξει κάποιος κυβερνητικός βουλευτής που θα αποσταθεροποιήσει την κυβέρνηση και τη χώρα. Το έχουν δείξει, άλλωστε, ως τώρα. Με μεγάλη ευθύνη και σοβαρότητα. Κάτι τέτοιο δεν θα ήταν «ατύχημα». Θα ήταν δολιοφθορά!” Oι εκλογές δεν αποτελούν την πεμπτουσία της Δημοκρατίας;

Σε ποια χώρα και Δημοκρατία αναφέρεται ο πρωθυπουργός όταν η κάθε ειρηνική διαδήλωση καταστέλλεται με δακρυγόνα από τις αστυνομικές δυνάμεις;

Σε ποια χώρα και Δημοκρατία αναφέρεται ο πρωθυπουργός όταν η Τρόικα ζητά τον περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης των εργαζομένων και την ουσιαστική απαγόρευση των απεργιών;

Σε ποια χώρα και Δημοκρατία αναφέρεται ο πρωθυπουργός όταν το 40% του ελληνικού λαού απέχει των εκλογών;

Σε ποιά χώρα και Δημοκρατία αναφέρεται ο πρωθυπουργός με bonus 50 βουλευτών στο πρώτο κόμμα;

Έκπτωτοι πολιτικοί, έκπτωτοι δημοσιογράφοι, έκπτωτο σύστημα με τη μεταλλαγμένη Δημοκρατία που προάγουν!