Sophia vs Sophia

Sophia vs Sophia

28.9.13

Πολιτικό placebo


placebo-pill1

Πάντα διατηρώ τις επιφυλάξεις μου. Παρατήρησα σήμερα τη μεγάλη επισκεψιμότητα στο site της Χρυσής Αυγής. Έχει αναρτηθεί ένα video όπου ο γνωστός ποινικολόγος Μιχάλης Δημητρακόπουλος έδωσε μια νέα τροπή στην υπόθεση των συλλήψεων του αρχηγού της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου και βουλευτών του κόμματος. Αποκάλυψε ότι δεν στέκουν νομικά οι διώξεις κατά του Γ.Γ. και των βουλευτών της Χρυσής Αυγής για σύσταση «εγκληματικής οργάνωσης». 




“Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα είναι προφανές ότι ενεργοποίησε θεσμικά αντανακλαστικά που προβλέπονται από το Σύνταγμα και τους νόμους” δήλωσε το ΠΑΣΟΚ για τις συλλήψεις της Χρυσής Αυγής.


Η Δικαιοσύνη ενήργησε σωστά, ταχύτατα και με ευαισθησία για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Ζούμε πρωτόγνωρες ιστορικές στιγμές.
 


Τα θεσμικά αντανακλαστικά που προβλέπονται από το Σύνταγμα και τους νόμους ενήργησαν με την ίδια ταχύτητα κι ευαισθησία για τα διάφορα οικονομικά σκάνδαλα, τη Siemens, ενώ υπάρχει παραδοχή από Τσουκάτο και Μαντέλη για το χρηματισμό του ΠΑΣΟΚ; H λίστα Lagarde δεν παρέμεινε ανεκμετάλλευτη; 


Αυτό που εισπράττει σήμερα η ελληνική κοινωνία δεν τίποτα παραπάνω από ένα πολιτικό placebo.


Νομοτέλεια της πολιτικής ελληνικής σκηνής: “Αν το πολιτικό σύστημα κινδύνευε από τις εκλογές, τότε αυτές θα ήταν παράνομες”.