Sophia vs Sophia

Sophia vs Sophia

3.4.14

Μy name is Bond, James Bond



james bondΠροσπαθώ να συνέλθω από τις ημικρανίες μου, αλλά που τέτοια τύχη. Απανωτά τα σοκ σήμερα από τη συνέντευξη του Μπαλτάκου στη ραδιοφωνική εκπομπή του Νίκου Χατζηνικόλαου. Ο γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού από τη μια εκτελούσε χρέη Τζέημς Μπόντ αυτοβούλως προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα κι από την άλλη στις δύσκολες ερωτήσεις προφασιζόταν την ασθενή ή επιλεκτική μνήμη.

  Σύσσωμη η κυβέρνηση δια των στελεχών της, αλλά και τα συστημικά παπαγαλάκια προσπάθησαν να περάσουν στην κοινή γνώμη την ατομική ευθύνη και να χρεωθεί αποκλειστικά την “αστοχία” o Mπαλτάκος. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη χαρακτήρισε αποκυήματα νοσηρής φαντασίας τα λεγόμενα του Μπαλτάκου στον επίμαχο βίντεο που ανήρτησε η Χρυσή Αυγή σε ρώσικη ιστοσελίδα.
 
O Mάκης Βορίδης προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις επισκιάζοντας και υποβαθμίζοντας το ρόλο του γενικού γραμματέα του πρωθυπουργού στο χθεσινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR. Ο Μπαλτάκος, με καταγωγή από τη Μάνη και εκ γενετής αντικομμουνιστής, ήταν το δεξί χέρι του πρωθυπουργού κι όχι ένα τυχαίο πρόσωπο. Η σχέση του με τον Αντώνη Σαμαρά κρατά πάνω από είκοσι δύο χρόνια.

Στον παρελθόν ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης έπλεκε το εγκώμιο του γενικού γραμματέα. Σήμερα κατά τις δηλώσεις του ένιωσε περήφανος ως πατέρας για τον υιό του Μπαλτάκου που έριξε μερικές ψιλές και χρησιμοποίησε τα “γαλλικά” του στους βουλευτές της Χρυσής Αυγής στο ελληνικό κοινοβούλιο. Το λιγότερο που μπορώ να τον χαρακτηρίσω είναι αξιολύπητο.

Αλλά δεν χρειάζονται συστάσεις για τα πρωτοκλασάτα στελέχη του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας: Άδωνις Γεωργιάδης, Μάκης Βορίδης, Φαήλος Κρανιδιώτης, Θάνος Πλεύρης. Δεν ήταν λίγες οι φορές που ακούσαμε για πιθανές συνεργασίες της σοβαρής Χρυσής Αυγής με τη Νέα Δημοκρατία από παλαιά στελέχη του κόμματος.

Παρακολουθώντας τις πολιτικές εξελίξεις μου είχαν κάνει εντύπωση οι δημοσκοπήσεις που έγιναν για λογαριασμό της Βρετανικής και της Αμερικανικής πρεσβείας στη χώρα μας, όπου η Χρυσή Αυγή ήταν στη δεύτερη θέση τον περασμένο Δεκέμβριο. Μάλιστα, υπήρξε και ένα δημοσίευμα των Financial Times στις αρχές Φεβρουαρίου όπου κάποιοι αναλυτές μιλούσαν για ποσοστά 15-20% στο φασιστικό κόμμα στις Ευρωκελογές. Προσπαθούσα να αντιληφθώ τι γνώριζαν περισσότερο και τι μας διέφευγε.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης επέλεξε τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή να παρουσιάσει το βίντεο. Είναι υποψήφιος δήμαρχος Αθηνών και ταυτόχρονα υπάρχει το ζήτημα της βουλευτικής του ασυλίας. Για του λόγου το αληθές, κατέβαινε με τον συνδυασμό Εθνική Αυγή. Προφανώς, δεν αρκούσε μόνο αυτό. Εικάζω πως κανείς δεν παρουσιάζει από νωρίς τους κρυμμένους άσους στα μανίκια. Είναι θέματα τακτικής.

Πάντα υπήρχε έωλη η αντίληψη πως η Δικαιοσύνη εθελοτυφλεί. Έρχεται ένα βίντεο να ταράξει τα νερά της ελληνικής πολιτικής σκηνής. Δεν θα αρκεστώ στη συζήτηση δύο ανθρώπων των ίδιων πολιτικών πεποιθήσεων. Ακούγονται κατηγορίες για δάκτυλο θεσμικών παραγόντων, του πρωθυπουργού, του υπουργού Δικαιοσύνης και του υπουργού Δημοσίας Τάξεως. Πώς γίνεται τώρα ο γενικός γραμματέας να πιάνεται στη φάκα και να εμφανίζεται πρωτάρης, είναι όντως παράδοξο.
Καταπέλτης για τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη είναι η σημερινή έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας για την ατιμωρησία, την υπερβολική βία και τους δεσμούς με τη Χρυσή Αυγή με την Ελληνική Αστυνομία.

Όσο αφορά τον υπουργό Δικαιοσύνης, θα ήθελα να υπενθυμίσω την άρνησή του για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων για να μην χαλάσουν οι ελληνογερμανικές σχέσεις.

Φημολογείται πως θα κυκλοφορήσουν κι άλλα βίντεο. Οψόμεθα.

Για λόγους ευθιξίας και αξιοπρέπειας, η κυβέρνηση θα έπρεπε να παραιτηθεί. Πρόκειται για σκάνδαλο μεγατόνων.


 
Υ.Γ.: Για τους πολιτικούς της δεξιάς πολυκατοικίας που επικαλούνται το αντάρτικο βίο των γονιών τους και τα χρόνια αυτών στην Μακρόνησο, καλώ θα ήταν πρώτα να κοιταχθούν σε ένα καθρέπτη. Α, μη τι άλλο δεν τρίζουν τα κόκκαλα των δικών μας παππούδων με παράλληλο βίο.