Sophia vs Sophia

Sophia vs Sophia

5.4.13

Περί social loafing


Η πείνα σπρώχνει τους λαούς στον δρόμο, αλλά απ' ό,τι φαίνεται οι Ελληνες δεν έχουν πεινάσει αρκετά. Τραγικό να το λέω, αλλά έτσι είναι. Δεν πείνασαν αρκετά, δεν θύμωσαν, δεν αγρίεψαν. Κάθονται ήρεμα και αγωνίζονται για μια δήθεν ελευθερία. Μα αυτή την ελευθερία την έχουμε ήδη. Απολύονται 800 που δεν είναι 800 αλλά 800 επί 3 ή επί 4, γιατί έχουν οικογένεια, παιδιά, μια ζωή που πολλαπλασιάζεται. Κι όμως σωπαίνουν. Πηγαίνουν στο χωριό, καταφεύγουν στη μάνα ή στον πατέρα, στο πιάτο με το φαΐ που μπορεί να προσφέρει ένα σπιτικό χωριάτικο. Ο λαός που κατεβαίνει διαμαρτυρόμενος είναι πολύ χαλαρός, πολύ μικρός, πολύ λίγος, χωρίς δύναμη. Οι επαναστάσεις θέλουν νούμερα επικίνδυνα”, δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξη ο σκηνοθέτης Νίκος Κούνδουρος.

Ο Πρόεδρος του ΣΕΒ, Δημήτρης Δασκαλόπουλος, σε συνέντευξη τύπου στην Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου δήλωσε: Η Ελλάδα μπορεί να πληρώσει ακριβά την κυπριακή κρίση και την ευρωπαϊκή αβεβαιότητα.   Η ύφεση το 2013 βαθαίνει.  Η ανάκαμψη το 2014 δεν θα έρθει.  Τα νούμερα δεν βγαίνουν και η κοινωνία δεν έχει άλλες αντοχές.” Δεν χρειάζεται να έχεις αποφοιτήσει από το Harvard για να καταλάβεις πως η αύξηση της φορολογίας με ταυτόχρονη μείωση των μισθών δεν μπορούν να αποφέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Δεν γνωρίζω αν φταίει η αποβλάκωση από τα τούρκικα σίριαλ, η προπαγάνδα των ΜΜΕ, ο ανάδρομος Ερμής ή ο ψεκασμός των αεροπλάνων, αλλά είναι πραγματικά άξιο απορίας η παθητική στάση του ελληνικού λαού σ’ όλα αυτά που συντελούνται και τον αφορούν.
299106_449563698452987_336011797_n
Η απαξίωση του πολιτικού συστήματος θεωρείται δεδομένη. Τα πολιτικά κόμματα