Sophia vs Sophia

Sophia vs Sophia

13.10.14

Ευχαριστώ, αλλά δεν θα πάρω!


αρχείο λήψηςΗ ακύρωση της συνέντευξης του Σταύρου Θεοδωράκη στην εκπομπή “Στον Ενικό” του Νίκου Χατζηνικολάου τον περασμένο Απρίλιο εξελίχθηκε σε σίριαλ λαμβάνοντας μεγάλες διαστάσεις με απαντήσεις εκατέρωθεν.

Είναι λογικό να συμβούν διάφορα απρόοπτα κατά τη συνεννόηση και των δύο πλευρών σε μια επικείμενη αποκλειστική συνέντευξη. Ο επικεφαλής του Ποταμιού δεν επιθυμούσε να απαντήσει σε πάνελ που θα συμμετείχαν και δημοσιογράφοι και θα δεχόταν μόνο ερωτήσεις από το κοινό. Και το αξιοπερίεργο της όλης ιστορίας πως ένας άνθρωπος του μιντιακού συστήματος με χρόνια προϋπηρεσίας αρνήθηκε να απαντήσει σε πρώην συναδέλφους του. Ή φοβήθηκε ή ήταν απροετοίμαστος. Τόσο δύσκολο θα του ήταν να απαντήσει σε μερικές παραπάνω ερωτήσεις; Τόσο ο Νίκος Χατζηνικολάου, αλλά και οι συνάδελφοι του δεν είναι δήμιοι. Σίγουρα, θα μπορούσε να βρεθεί τότε μια λύση και να είχαν αποφευχθεί όλα αυτά. Γιατί όλα τα παραπάνω αναφέρονται στα διαδικαστικά μιας εκπομπής.

Καλώς ή κακώς η οποιαδήποτε εκπομπή δεν παύει να αποτελεί ένα τηλεοπτικό προϊόν. Η ουσία είναι πως ο Σταύρος Θεοδωράκης “σνόμπαρε” και δεν σεβάστηκε το κοινό του Νίκου Χατζηνικολάου που τον παρακολουθεί τηλεοπτικά. Ο Σταύρος Θεοδωράκης έδωσε συνέντευξη αργότερα στο δημοσιογράφο από το ραδιόφωνο του Real Fm.





 
Ο επικεφαλής του Ποταμιού είχε θέσει ψηλά τον πήχη κατά τις Ευρωεκλογές. Είχε δηλώσει πως θα παραιτηθεί από το πολιτικό εγχείρημά του αν δεν ερχόταν τρίτη δύναμη και δεν έπιανε διψήφιο ποσοστό. Μάλιστα, την ημέρα των αποτελεσμάτων υποστήριξε πως δεν έτυχε ιδιαίτερης στήριξης. Κι εδώ είναι το φαιδρό της ιστορίας, καθώς υπήρξε καλεσμένος σχεδόν σ’ όλες τις εκπομπές όπου οι συνάδελφοί του τον τίμησαν. Άραγε, τι έχουν να δηλώσουν περί αποκλεισμού τα υπόλοιπα κόμματα που κατεβαίνουν στις εκλογές; Προφανώς γλυκάθηκε και συνεχίζει απτόητος.

Τώρα όσο αφορά τις δηλώσεις ότι είναι πιο αριστερός και από τους αριστερούς τον διαψεύδουν οι τοποθετήσεις του. Το ιδρυτικό συνέδριο δεν ήταν τίποτα παραπάνω από ένα απόσταγμα νεοφιλελευθέρων ιδεών.

Όσο και οι δημοσκόποι προσπαθούν να φουσκώσουν το Ποτάμι, είδαμε να φθάνει στο 14,5%, καλό θα ήταν να υπενθυμίσω πως κι ο Αντώνης Σαμαράς, τότε αρχηγός της ΠΟΛΑΝ στις ευρωεκλογές του 1994 πήρε 8,7% αναδεικνύοντας τον τρίτη πολιτική δύναμη, αλλά στις εκλογές του 1996 πήρε 2,94% μένοντας εκτός Βουλής. Η αλαζονεία και η έπαρση πληρώνονται.

Η εκπομπή “Στον Ενικό” είναι από τις ελάχιστες πολιτικές εκπομπές που παρακολουθώ και κυρίως στηρίζεται στη διαδραστική διαδικτυακή συμμετοχή του κοινού. Σήμερα είναι καλεσμένος ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Ευχαριστώ Νίκο, αλλά αυτή τη φορά δεν θα πάρω!