Sophia vs Sophia

Sophia vs Sophia

17.7.13

Χορτάσαμε ασυνειδησία


estiasiΤι διαπραγμάτευση ήταν αυτή! Τι νίκη! Χαρές και τρικούβερτα γλέντια. Η ελληνική κυβέρνηση κατάφερε ύστερα από σκληρές διαπραγματεύσεις να μειώσει το ΦΠΑ εστίασης από 23% σε 13% με ισχύ από την 1η Αυγούστου, στη μέση προς το τέλος της τουριστικής σαιζόν. Σήμερα ψηφίζεται το περιβόητο πολυνομοσχέδιο κι αύριο επισκέπτεται τη χώρα μας ο Σόιμπλε.
Τα φορολογικά έσοδα αμέσως μπορούν να αυξηθούν. Όμως, τα καταστήματα πρέπει να κόβουν κανονικές αποδείξεις και να τις χτυπάνε στις μηχανές. Μόνον έτσι θα ανοίξει ο δρόμος να γίνουν κι άλλες φορολογικές μειώσεις. Εάν η φοροδιαφυγή συνεχιστεί σαν να μη συνέβη τίποτα, τότε αυτό θα φταίει που το ΦΠΑ θα αυξηθεί αναγκαστικά και πάλι στο 23%”, υποστήριξε στο σημερινό του διάγγελμα ο πρωθυπουργός.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου. “Στο ζήτημα του ΦΠΑ στην εστίαση, οι συντονισμένες προσπάθειές μας απέδωσαν καρπούς. Η διαπραγμάτευση πρέπει να γίνεται έτσι. Η μείωση του ΦΠΑ στέλνει ένα πολύ σημαντικό μήνυμα σε όλη την αγορά, σε όλη την οικονομία, σε όλα τα νοικοκυριά. Βεβαίως, πρέπει να περάσει στην κατανάλωση και πρέπει να ενισχύσει τη φορολογική μας συνείδηση, την έντιμη συμπεριφορά όλων μας, μεταξύ μας και στη σχέση μας με το κράτος. Γιατί μόνον έτσι και το κράτος μπορεί να γίνει και πρέπει να γίνει έντιμο απέναντι στους πολίτες. Γιατί έχουμε και εδώ πολύ μεγάλο πρόβλημα.Τί σημαίνει αυτό ως πρώτη κίνηση; Την παραδοχή των θεσμικών μας εταίρων και της τρόικας πως η μάχη δίνεται στο πεδίο της πραγματικής οικονομίας, της ανάπτυξης. Πρέπει να αυξήσουμε τον παρονομαστή του κλάσματος. Μόνον έτσι θα αντιμετωπίσουμε το μεγάλο ζήτημα της χώρας, της κοινωνίας, που είναι η ανεργία “.

Από τη μια μεριά η υπουργός Τουρισμού προσπαθεί με τα αστεία σκετσάκια να τονώσει την τουριστική μας συνείδηση, από την άλλη ο πρωθυπουργός κι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης να μας εκφοβίσουν με τη φορολογική μας συνείδηση.

Αν δεν κάνω λάθος, σε κάθε κατάστημα λιανικής, περίπτερο, παντού υπάρχει η σχετική έντυπη προειδοποίηση και στην αγγλική γλώσσα πως σε περίπτωση μη έκδοσης τιμολογίου, ο καταναλωτής δεν είναι υποχρεωμένος να πληρώσει!

Πόσο ασυνείδητοι είμαστε τελικά όλοι οι Έλληνες!

Tο σαρδάμ του πρωθυπουργού