Sophia vs Sophia

Sophia vs Sophia

29.1.13

Θεατές σε ένα ακόμη μονόπρακτο του πολιτικού παραλογισμού


tsiprasΗ εμπορευματοποίηση των μυστηρίων κι όχι μόνο, τα κακώς κείμενα και τα διάφορα σκάνδαλα που συντελούνται στο χώρο της εκκλησίας με έχουν απομακρύνει από τον καθιερωμένο εκκλησιασμό. Η πιστή είναι αμιγώς προσωπική υπόθεση και δεν οριοθετείται στα πλαίσια ή τις υποδείξεις των κληρικών.

Η θρησκεία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την παράδοση και την ιστορία των λαών. Η Εκκλησία απετέλεσε τον κυριότερο αρωγό στις δυσκολίες και τις κακουχίες του ελληνικού λαού. Πολλά παραδείγματα είναι καταγεγραμμένα στο πέρασμα των χρόνων. Η Αρχιεπισκοπή Αθηνών κι ιερείς συντηρούν χιλιάδες οικογένειες κι έχουν αναλάβει τον επισιτισμό των απόρων και των αναξιοπαθούντων. Χωρίς την αρωγή της, θα είχαμε θρηνήσει αρκετά θύματα. Θα μπορούσα να αναφερθώ και στην τήρηση καλών σχέσεων μεταξύ ομόθρησκων χωρών. Δεν πρόκειται όμως να πλέξω το εγκώμιο της Εκκλησίας κι θα ήταν άδικο η προσπάθεια της να αποδοθεί στο όνομα του ορθόδοξου προσηλυτισμού.

Τα περί ανεξιθρησκίας είναι σεβαστά και με βρίσκουν καθόλα σύμφωνη. Όμως, βρίσκω άτοπη, άκαιρη κι άνευ χρησιμότητας την πρόταση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, κυρίου Τάσου Κουράκη για την επιβολή εισφοράς στους ορθόδοξους πιστούς, ώστε βάσει αυτού να καθορίζεται η μισθοδοσία των ιερωμένων. Κατά τον κύριο Πέτρο Τατσόπουλο η πρόταση είναι λογική, αλλά παράλογη που γίνεται σε αυτή τη χώρα και το σημαντικότερο γίνεται σε λάθος στιγμή. “ Όλοι οι λαϊκιστές έπεσαν πάνω του να τον φάνε. Όταν ο λαός υποφέρει δεν ζητείς νέους φόρους, έστω και άτυπη εισφορά, γιατί ορισμένοι λειτουργούν και ως χριστιανοταλιμπάν!”, συμπλήρωσε.

Ο δε κύριος Παππάς ανέφερε πως η Εκκλησία συγκεντρώνει χρήματα για κοινωφελείς σκοπούς. Το μήνυμά της είναι παράλληλο με αυτό της Αριστεράς.

Μήπως θα πρέπει κάποιος να υπενθυμίσει στους πολιτικούς πως ο ελληνικός λαός είναι ο εργοδότης τους; Μήπως κάποιος θα πρέπει να υπενθυμίσει στους πολιτικούς πως το 40% των Ελλήνων ψηφοφόρων, όχι ευκαταφρόνητο ποσοστό, απέχει των εκλογικών διαδικασιών και πάραυτα πληρώνει όλο το πολιτικό προσωπικό της χώρας;

Ακολουθώντας τη λογική του χριστιανόσημου, μήπως οι πολιτικοί θα έπρεπε να πληρώνονταν μόνο από τους ψηφοφόρους που τους εξέλεξαν;

Το αξιοθρήνητο όλων είναι οι κομματικές επιχορηγήσεις, όπου παρατηρείται καθολική πολιτική ομοφωνία. Εκατομμύρια ευρώ δαπανώνται σε διαφημιστικές καμπάνιες και δήθεν λειτουργικά έξοδα. Μήπως θα έπρεπε το μεγαλύτερο μέρος αυτών να προσφερόταν σε ευπαθείς οικογένειες; Η σπατάλη των κομμάτων είναι έκδηλη από τον τραπεζικό υπερδανεισμό τους.

Ας μεταφέρει κάποιος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ πως ο πλουραλισμός, η πολυφωνία και οι επουσιώδεις εκθέσεις ιδεών δεν ενδείκνυνται στις δύσκολες μέρες που βιώνει ο ελληνικός λαός. Ας μεταφέρει κάποιος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ πως θα πρέπει να εστιάσουν σε ένα βιώσιμο σχέδιο ανάκαμψης της χώρας. Αν θέλει να αναλάβει την εξουσία, πρωτίστως θα πρέπει να επικεντρωθεί στη στελέχωση τους κόμματος από έμπειρα πρόσωπα. “ Oι μαγικές λύσεις που δεν έχει ο ΣΥΡΙΖΑ” και άλλες συναφείς προτάσεις αντικατοπτρίζονται  στις δημοσκοπήσεις.

Εν κατακλείδι, για μια ακόμη φορά γίναμε θεατές ενός μονόπρακτου του πολιτικού παραλόγου.


Υ.Γ.: Θα ήταν γελοίο η ΝΔ να εκμεταλλευτεί επικοινωνιακά το εν λόγω θέμα. Μπορεί ο πρωθυπουργός της χώρας να τυγχάνει της πιο ευνοϊκής μεταχείρισης των ΜΜΕ, αλλά να θυμίσουμε πως στον προεκλογικό λόγο του δεν θα συνεργαζόταν ξανά μετεκλογικά με το ΠΑΣΟΚ.